Luxe Lichtpotjes




Afgelopen zondag maakte ik op het Wilhelmina Winterplein in Eindhoven samen met met maar liefst 50 creatieve kinderen (verspreid over een middag, dat dan gelukkig wel) 50 'Luxe Lichtpotjes'. 

Van peuter tot puber, ze vonden het allemaal even leuk en maakten een bijzonder werkstukje dat deze kerst mooi kan schitteren op tafel. Het resultaat was echt spectaculair (en 'kei vet', 'supercool', 'waaauw' enz.) en echt helemaal niet moeilijk te maken. Perfect voor thuis, maar ook op school of de opvang prima uit te voeren. Zo leuk, dat ik bij wijze van vervroegd kerstkadootje het 'recept' van dit lichtpotje met jullie wil delen.
En omdat ik natuurlijk zondag iets (veel!) te druk bezig was om duidelijke foto's te maken, deed ik het vandaag nog eens dunnetjes over met mijn eigen peuter.

1) Plak wat stukjes tape op een potje of glas. Dit worden later de 'raampjes' waar geen verf zal komen te zitten.


2) Smeer het potje in met een dikke laag tegellijm (te vinden in iedere bouwmarkt, 50 kinderen konden vooruit met een pot van 9 euro), laat de stukjes tape vrij. Deze lijm is trouwens gewoon makkelijk met water van je vingers te krijgen, dus geschikt voor kinderhandjes.


3) Zoek een hoop kleine friemels en frummels. Verschillende vormen pasta zijn hier perfect voor, maar ook zoiets als kraaltjes, kleine steentjes (bij de Action hebben ze nu gouden en zilveren steentjes, om de feestvreugde nog wat te verhogen), paperclips, stokjes, pailletjes, sterretjes enz.


4) Duw deze dingetjes in de tegellijm. Omdat de lijm zo dik is kost dit niet veel moeite.



5) Neem het potje mee naar buiten (echt, doe dit niet binnen als je niet wilt dat je nog dagen van de verfdampen kunt genieten) en spuit het in een doos (om te voorkomen dat de omgeving ook een ongewild laagje blingbling krijgt) zilver of goud (of allebei).


6) Wacht even totdat de verf wat gedroogd is, en peuter dan de plakbandjes eraf.


En voila, klaar is je Luxe Lichtpotje!


Het duurt wel een aantal uur voordat de lijm droog is, dus laat rustig even ergens drogen en pak vooral niet al te enthousiast vast om vingerafdrukken en uitgesmeerde delen te voorkomen.


Reacties